Nieuws
Na een geslaagde oefenwedstrijd in Breda is het FIRST Tech Challenge-team Pink to the Future vertrokken naar het World Festival in Detroit. De groep zal naar Chicago vliegen en van daaruit naar Detroit rijden. Het World Festival is een jaarlijks evenement waar 40.000 jonge techneuten samenkomen om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen met robots. Van woensdag t/m zaterdag zal het team 9 wedstrijden spelen, een jurypresentatie houden en in onze PIT area (een roze luchtkasteel) bezoekers, juryleden en andere teams ontmoeten.

Het team heeft zich dit jaar speciaal toegelegd op CAD (Computer Aided Design) en het optimaliseren van materiaalkeuzes. Dit heeft geresulteerd in een lichtgewicht robot, gemaakt van verlijmd Carbon. Daarnaast bevat de robot heel veel ge-3D-printte onderdelen en onderdelen uit de lasersnijder. De sensoren en custom made wielen maken het mogelijk dat de robot met beeldherkenning zelfstandig over het wedstrijdveld rijdt, scoort en op een soort wip balanceert.

Onze ervaringen zullen de hele week te volgen zijn via onze facebookpaginas: www.facebook.com/maerlantrobotica en www.facebook.com/pinktothefutur en via twitter @pinktothefuture. Voor al onze echte die-hard fans is er de livestream, die op donderdag en vrijdag alle wedstrijden laat zien. Jammer genoeg zullen we woensdag pas beschikken over een wedstrijdschema, maar we weten wel al zeker dat we (zoals altijd) teamnummer 3954 zijn en in de Edison league zijn ingedeeld.

Op maandagmiddag 30 april zijn we weer terug op Schiphol voor een lekker lange meivakantie.