Nieuws
Zaterdag 23 juni werd er in Amstelveen gestreden om het Nederlandse kampioenschap hockey. De A-, B- en C-jeugd mochten in het Wagener stadion hun kunsten vertonen. 

Bij de meisjes was het HDM A1 tegen Den Bosch A1 waarin het Maerlant sterk vertegenwoordigt was met maar liefst vier leerlingen. De finale was een herhaling van de finale van het NK zaalhockey waar onze meiden een nare smaak aan overhielden. Ze verloren die met shootouts en werden toen tweede. Desondanks begonnen ze erg sterk aan de wedstrijd en domineerden zij de eerste helft. Ze vergaten het alleen nog even af te maken waardoor de ruststand 0-0 bleef. Een oude sportwet leert ons dat als je het zelf niet afmaakt, hij toch een keer aan de andere kant gaat vallen, en dat gebeurde ook. Den Bosch kwam veel sterker de kleedkamer uit en scoorde met een lage backhand de 1-0. Een prachtig hockeygevecht barstte los met kansen over en weer en een heel hoog tempo. Met nog acht minuten op de klok kreeg HDM eindelijk wat het verdiend had, de gelijkmaker. Met wat medewerking van de scheidsrechter, Den Bosch had minimaal een strafcorner moeten krijgen, was het HDM dat een minuut voor tijd de bal wist te onderscheppen en een mooie counter wist af te ronden. 2-1!! Wat een ontknoping. Den Bosch kon niets meer betekenen in de laatste minuut waardoor het NK werd gewonnen door de A1 van HDM. 

Het Maerlant feliciteert Eline van Velsen, Maria Steensma, Juliette Hydra en Eleanne Verhaar met het behalen van de titel! Op naar de volgende.